Chinos: De stilede, pæne bukser til herrer

Chinos er for de fleste en integreret del af basisgarderoben. De er behagelige at have på, går an til enhver anledning og kan kombineres med stort set alle overdele og indgå i forskellige looks. Her hos Kupeen & Co finder du både billige Chinos og modeller af eksklusive mærker. Blandt de mærker vi fører, finder du bl.a.: Only & Sons, Gabba, Just Junkies, Mads Nørgaard, Carhartt, Kronstadt, Wood Bird, Dickies.

Læs mere

Chinos til herrer: Fra militæruniform til rebelsk oprør til ivy league-look

Chinos stammer fra den britiske og amerikanske hærs uniformer. I midten af 1800-tallet havde den britiske hær tropper i Indien, hvor det selvsagt var væsentligt varmere end i England. De britiske uniformer var dengang lavet af tyk, rød uld, og var upraktiske både fordi de var alt for varme, og fordi den røde farve var let at spotte for fjenden i det støvede landskab. Derfor blev de røde bukser skiftet ud med tyndere bommuldsbukser i jordfarver. Senere, omkring år 1900, indførte den amerikanske hær lignende bukser, som de fik produceret i Kina. Disse fik navnet ”pantalones chinos”, som betyder ”kinesiske bukser”.

Efter soldaterne vendte hjem, blev soldaterne ved med at bruge deres uniformbukser til hverdag, fordi de var designet enkelt, og til at være slidstærke og komfortable. Og sådan blev chinos indført i den almindelige mands garderobe. Fordi bukserne kom fra militæruniormen, var der noget rebelsk over at bære dem som en del af dagligdagsoutfittet. Samtidig vendte en del af de unge soldater tilbage til det studieliv, de afbrød for at tage i krig: Så chinos blev også hurtigt en del af ivy league-outfittet. Herefter er de af flere omgange blevet en mere og mere normal del af enhver mands garderobe. Dermed har chinos flirtet med mange forskellige funktioner og stilarter gennem tidens løb – og alt efter hvad du vælger at kombinere dem med, kan du få forskellige udtryk frem i dit outfit.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.


Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 66 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/kupeenogco.dk/public_html/wp-content/plugins/ewww-image-optimizer/common.php on line 9054